19 Mei 2011

Saya Bukan Pelajar 4 Rata

Assalamualaikum, salam sejahtera, salam 1 Malaysia...


19 Mei 2011... Keputusan exam dah keluar.... Tekan skrin, keluar la yang macam ni:





Apa-apa hal pun, alhamdulillah kerana berjaya dapat keputusan yang lebih baik daripada semester 1.. Syukur la kiranya... Tapi sedikit sedih... Rashdan gagal perform di PASUM... Tiada lagi Rashdan seperti di zaman sekolah... Aku dikalahkan oleh PASUM... Tapi aku takkan sesali keputusan aku masuk PASUM.... Sebab sesetengah orang kata, kalau aku masuk matrik, mesti aku perform.. Ye ke? Rezeki masing-masing la..


Walaupun keputusan ni jauh daripada yang aku jangka, tapi syukur, sebab banyak jugak course yang aku dapat mintak nanti.. Mesti la nak medik... Tapi sekarang ni, pilihan hanya tinggal tiga, iaitu UPM, UKM dan UNIMAS...


Kepada pensyarah-pensyarah, tutor-tutor dan abang-abang ngan akak-akak demo yang mengajar dan membantu saya untuk mendapat keputusan ni, terima kasih diucapkan... Tanpa anda semua, siapa la saya ni... Pointer pun mungkin rendah lagi... Halalkan segala ilmu yag diturunkan... Hanya Allah yang mampu membalas jasa anda semua....


Kepada kawan-kawan yang menolong aku tu, terima kasih sangat-sangat.... Aku yang kurang berilmu ni amat menghargai pertolongan daripada korang apabila aku perlukan... Kalau korang tak tolong, tak dapatnye result yang macam ni... Kepada kawan-kawan yang tolong tu, semoga Allah memberkati anda.... Semoga budi anda terbayar nanti, kalau tak kat dunia pun, akhirat nanti korang dapat balasannya....


Sekarang, dengan keputusan macam ni, pilihan dah pun terbatas... Apa yang aku nak buat? Gali, cangkul, kasi keluar semua pilihan yang ada... Tapi aku kene sedar diri la... Tolong aku carikan course yang sesuai ye, ikut hieraki ni:


1. Doktor Perubatan
2. Pergigian
3. Farmasi
4. Veterinar


Kalau korang sudi membantu, terima kasih....

Impian hancur hari ini,
Rashdan Roslan

22 ulasan:

  1. uitm kenapa x lepas?? bukan ke uitm medik boleh apply lagi kalau b+ ke ats

    BalasPadam
  2. bahaye pamerkan no ic...
    edit la gmbar uh..

    BalasPadam
  3. good luck...
    semoga dpt course yg diminati..
    doakan saya ye...
    bakal student pasum...
    :)

    BalasPadam
  4. eh.. gred paling baik A eh.. takde A+? :D tqtq

    BalasPadam
  5. gud luck rashdan...
    ape2 pun, bersyukur laa.
    4 flatt adalah perfect pointer.
    tpy x semestynye 4 flatt tu terbaik utk kita kan.
    so, kte hanya doakan yg terbaik n maybe 3.55 tu adalah pointer yg terbaik utk kau :DDD

    BalasPadam
  6. aku rasa kau akan menjadi seorang yang amat berjaya pada masa depan

    BalasPadam
  7. Kalau nak Medic UM, kena dpt berapa pointer?

    BalasPadam
  8. apply unisza, ums and unimas medic.insyallah still ade chance.

    BalasPadam
  9. hafiz.. aku dpt 3.55 pun da syukur byk...
    ade hikmahnye dpt result camni...

    BalasPadam
  10. insyaAllah, semoga doa itu makbul wahai anonymous.. aku jatuh sekarang, tiba masanya, bila diizinkan Allah, aku bangkit kembali...

    BalasPadam
  11. unisza ngan ums tak lepas... unimas dpt lagi la..

    BalasPadam
  12. eh pakai software apa ek??boleh bagi link

    BalasPadam
  13. software? maksud awk, blog template ni ke?

    BalasPadam
  14. kalau ta dpt 4 flat , tp nk amek medic kt u lain dpt ta agak2 ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyaAllah boleh dpt... kalau UM, UPM, UKM, USM tu mmg tak dpt dh...

      Padam
  15. Salam. Kalau course engineering kan, 3.55 agak2 bleh ke dpt tempat di usm or mana2 u laen? 😊

    BalasPadam
    Balasan
    1. W'salam. Kalau USM saya tak pasti, tapi tempat lain inshaAllah peluang cerah..

      Padam