29 Jan 2012

Suka-Suki Samudra USM-KLE

Assalamualaikum, salam sejahtera 1 Dunia!

Akhirnya boleh update jugak blog ni, setelah hilang segala cramp di badan. Penghasilan lactic acid yang giat membuatkan otot jadi kejang. Nak buat apa-apa pun takde mood. Makan ade je mood nye. Hahaha..

22 & 23 Februari 2012, pihak Biro Sukan & Kebudayaan USM-KLE telah mengadakan program sukan tahunan USM-KLE, iaitu Samudra. Edisi kali ni adalah yang julung kali, dan harapan semua orang sangat tinggi!


Macam yang aku cakap dalam entri lepas, aku mewakili rumah Atlantic Yellow.. Sikit je acara aku masuk, sebab aku bab sukan memang kurang sikit. Bagi orang yang lebih berkemahiran la untuk main yer. Aku masuk acara Ironman, galah panjang, dan tarik tali, sahaja..
Antara aksi sebelum bermulanya Samudra secara rasmi. Hehe..
Hari pertama tu, aku tak main ape-ape pun. Banyak bertugas jadi budak first-aid je. Cuma banyak aktiviti yang diadakan pada hari pertama tu. Misalnya:
Table tennis.. Ada kategori individu dan beregu. Rumah kuning lawan rumah biru tu. Rumah kuning la yang hebat :)


Badminton, yang ni kategori lelaki.. Mursyid boleh terbang. Hehe :D
Gelak sakan ye kau Juraimy... Hahaha..


Rumah Kuning lawan Rumah Merah.. Power kot rumah merah, guna skill terbang.. Tak aci!!

Sebahagian pemain simpanan rumah hijau dan biru..

Futsal lelaki pulak!
Kecederaan di hari pertama.. Kesian Dzulfikri.. Takpe, dia kuat semangat.. Still boleh lari untuk acara trek.
Tiba pula hari kedua, yang lebih berfokus kepada acara trek dan acara padang. Terik jugak sinaran mentari.. Sampai sunburn aku. Huhu..

Sebahagian penyokong kuat rumah Atlantic Yellow. H-O-T-T-O-G-O!!
Acara 100m lelaki.. On your mark, get set, go!
Acara 100m wanita pulak..
Kecederaan pulak masa acara 4 x 100m.. Kesian Pojie..

Acara Ironman pulak mengambil tempat lepas tu. Bukan 'man' je yang masuk, tapi 'woman' pun masuk la.. Maka makin banyak la Ironman dan Ironwoman pada hari tersebut. Hehe..

Yang ni acara lari dalam guni.. Haaaa.. Lompat jangan tak lompat ye abang-abang dan akak-akak! 
Yang ni acara lumba jalan itik pulak. Itik hijau lawan itik kuning!! :D
Maka tiba pula acara tarik tali, yang menentukan jejaka rumah manakah yang paling kuat dan gagah perkasa dalam USM-KLE ni.. Hehe.. :D

Kitorang pakai sistem liga, bukan kalah mati, so kena lawan banyak kali lah.

Tarikan berbisa dari rumah Kuning.. Dapat nombor 2 kot, di belakang rumah Merah yang gagah perkasa. Haha.. Sape la yang jadi 'anchor' kat belakang sekali tu? Aku la tu :D
Ni la rumah Merah yang amat dahsyat tu.. Semua match dia menang..
Tarikan yang penuh berusaha oleh rumah Biru, tapi apakan daya, nasib tak menyebelahi korang.. Next time cuba lagi..
Aku bangga sebab rumah Kuning boleh kalahkan rumah Hijau. Tengok 'anchor' diorang. Huhu... Ilmu Iskandar yang dahsyat..
Maka, setelah berhempas pulas, rumah Kuning hanya berpuas hati dengan tempat kedua, dengan meraih 2 kemenangan. Rumah Merah tempat pertama, (3 menang), Hijau ketiga (1 menang), Biru keempat (0 menang)..

Antara srikandi yang setia memberikan sokongan dalam setiap acara. Najwa yang patah tangan pun turun padang taw.
Petang tu memang serius penat tahap dewa. Tapi aku tetap turun jugak, sebab nak masuk game Galah Panjang. 1st time tu main seumur hidup. Blur jugak mula-mula. Huhu.. Maaf, tak terambik pulak gambar masa game galah panjang lelaki. Cari dalam facebook member-member pun tak jumpe. Huhu..

Maryam cuba melepasi halangan nampaknye. Tak lepas-lepas ke kak????
Sambil bebudak pompuan main galah panjang, yang bebudak laki ni gila nak bergambar pulak, termasuklah diri sendiri. Hehe..

Atlantic Yellow is always the best! :)
Inilah kami.. "The Alliance" - Pacific Green, Atlantic Yellow and Arctic Blue. Red Celtic takde, sebab diorang banyak menang. Hehe.. Takpe, kita gurau-gurau je, lepas Samudra takde dah semangat rumah ni..
Lebih ramai, lebih meriah! :)
Bila semua masuk frame.. Hehe.. Rumah Merah takde bendera!! :D
Malamnya pulak, ada majlis makan malam la sikit, campur majlis penyampaian hadiah. Cuba teka sape MC? Aku la.. Hehe.. Bergandingan dengan Adnin Azmi.

Sorang besar gedabak, sorang kecik molek.. Elokla.. Haha..
Aku sedih nak bagitau ni, tapi rumah Celtic Red menang! Adoiii.. Haha.. Takpe, rezeki korang kali ni, syukur la nak.. Tahniah untuk rumah Celtic Red, korang memang layak untuk berada di puncak. Untuk rumah lain, jom berusaha lebih keras untuk edisi yang akan datang.

Sekitar majlis makan malam itu:
Makan jangan tak makan!!
Olahragawan Samudra Edisi Pertama, Wan Afiq.. Menang 5 emas, 1 perak.. Dahsyat!!
Kak Dayah pulak Olahragawati Samudra kali ni. Tahniah..
Alhamdulillah, Samudra berjalan dengan lancar, dan takde benda yang tak diingini berlaku, syukur sangat-sangat. Jutaan tahniah kepada Biro Sukan & Kebudayaan, kerana berjaya menganjurkan Samudra kali pertama ni dengan berjaya! Dengar-dengar tahun depan nak tambah acara kebudayaan? Haha.. Gasak, kena menarilah macam ni.. Huhu..

Semoga kenangan pada Samudra kali ni akan terpatri untuk selama-lamanya dalam sanubari masing-masing, dan semoga ikatan silaturrahim dan ukhuwah sesama kita semakin kuat, insyaAllah.

Atlantic is H-O-T-T-O-G-O!
Red Celtic
Blue Arctic
Pacific Green
Akhir kalam, maafkan aku jika ada terkasar bahasa, terlanjur bicara atau terbuat silap sepanjang Samudra yang lepas. Bukan sepanjang Samudra je, tapi sepanjang hidup aku juga. Semoga Samudra edisi akan datang akan lebih dahsyat lagi!

Belajarlah melalui pengalaman, kerana pengalaman mematangkan fikiran.

4 ulasan:

  1. nice
    tp gambar saya sikit jer zzz

    BalasPadam
  2. nak banyak2 gambar awak buat pe? awak bukan awek saya pun. hahaha.. :P

    BalasPadam
  3. hehe.. thanks ryan =)
    syukur la nak.. :D

    BalasPadam