14 Jan 2012

Space Impact

Assalamualaikum, salam sejahtera 1Dunia.

Entri kali ni tentang satu game yang dah lama dilupakan, iaitu Space Impact. Huh? Tak ingat game Space Impact? Jom jom jom, aku nak kembalikan ingatan korang pasal game ni.

Space Impact dalam fon Nokia 3310

Sekarang ade ingat????? Tak ingat jugak? Tengok lagi banyak gambar kat bawah ni..

Lawan dengan boss..
Stage ni susah sikit..

Ingat dah? Bagus.. Aku percaya dan yakin bahawa ramai yang pernah main game Space Impact ni kan? Masa zaman henfon cikai dulu, memang popular game ni, selain game Snake yang memang legend tuh. Seingat aku, masa aku darjah 6 sampai lah form 3, kalau masa lapang, aku main game ni lah. Asyik aim untuk beat high-score je kejenye. Tapi tak bosan pulak main game ni. 

Dulu, aku pun suke berlagak ngan member-member kalau aku dapat beat high-score baru. Sayangnye, sekarang takde dah kegemilangan game Space Impact. Rindu zaman tu, zaman fon biase-biase je. Tapi sekarang, sume fon canggih-canggih dah. Walaupun banyak game baru yang best-best sekarang ni, tapi takkan sama jugak dengan Space Impact. Akan ada satu tempat yang khas untuk game ni dalah hati aku, sebab dengan game ni lah aku membesar. Cewahhh.. Tacing pulak.

Yang penting, aku dah habis semua stage. Hehehe.. Tu yang seronok tu.. Lagipun masa darjah 6 hingga form 2, aku gune fon 3310 je. Masa darjah 6 pun aku sempat gune 3210. =) Ingatan kepada masa dulu tu macam best jugak. Rindu pulak rasenye nak kembali kepada kehidupan masa tu, sebab semuanya bersederhana sahaja.

Setakat ni dulu entri aku untuk kali ni, harap dapat mengembalikan memori anda. Ada sebarang pesanan? Tulis je kat chatbox kat sebelah ni. Tak pun, kalau rajin, tinggalkan komen yer =)

Kenangan mengusik jiwa.

4 ulasan:

  1. haha, baru teringat, game yang hampir dilupakan...aku main guna ncet ayah aku je masa tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku pun same gak... main curi2... hehe :D

      Padam
  2. salam senior. nak tanye. muet dulu dapat berapa?kalau nak amek critical course macam medic or dentistry, kena dapt band berapa? effect ke kemasukan ke universiti local. reply asap.thank you;)

    BalasPadam
  3. wslm... komen kt entri yg salah ni.. hahaha.. takpe2.. muet dulu dpt band 4.. utk critical course, sesetengah u nak band 3 je... tp byk yg amek band 4 skrg.. lgpun, persaingan sengit kan sekarang...

    BalasPadam