5 Jan 2011

Apa Kabo MUET?

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia...

4 Januari 2011, ambo digegarkan (hahaha. . . ) dengan satu berita yang mengempakkan menggemparkan. Result MUET ambo akan keluar hari Khamis, 6 Januari 2011! Apo daa MPM, tak kasi tau awal-awal... Nak prepare secara meentally. Tengok, sekarang, I'm not mentally-prepared... Adoiii...Ni bukti  pembelian dari Berita Harian Online :

Keputusan MUET Khamis ini


2011/01/04

KUALA LUMPUR: Keputusan Malaysian University English Test (MUET) Akhir Tahun 2010 akan dikeluarkan pada Khamis ini, kata Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM). 

Pegawai Perhubungan Awam MPM, Khawari Idris, berkata calon yang mendaftar di sekolah atau institusi boleh mendapatkan keputusan mereka di sekolah atau institusi masing-masing mulai 10 pagi pada hari berkenaan.

"Calon persendirian individu akan memperolehnya melalui pos, katanya dalam kenyataan akhbar di sini," hari ini.
Beliau berkata, calon juga boleh menyemak keputusan ujian mereka melalui Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) dengan menaip MUET dan menghantarnya ke 15888 atau 36363, mulai 12.01 tengah malam Khamis. 

Calon juga boleh menyemak keputusan melalui sistem dalam talian dengan melayari laman web MPM di http://ww.mpm.edu.my mulai 9 pagi pada tarikh tersebut. 

Seramai 94,117 orang calon telah menduduki ujian itu di 991 buah pusat ujian seluruh negara. 

Calon yang ingin mengambil semula MUET bagi memperbaiki keputusan MUET Akhir Tahun 2010 boleh membuat pendaftaran untuk MUET Pertengahan Tahun 2011 secara dalam talian melalui www.mesp.gov.my/online mulai Isnin ini. 
Tarikh tutup pendaftaran ialah pada 27 Januari ini, katanya. - BERNAMA 

Tolongla doakan result ambo ini cukup untuk menampung kelayakan ambo untuk masuk ke course yang ambo nak, iaitu MEDIC! Band 4 je yang ambo target. Kalau dapat lebih tu, kira bonus la. Tolong makbulkan doa hambaMu ini, Ya Allah...

Rashdan Roslan

Tiada ulasan:

Catat Ulasan